27 - 11 - 2021

Водозабезпечення організму

«Не  можна   сказати,  що   ти   необхідна.  Ти  і  є  життя.  Ти  саме  велике  багатство  в  світі», -  сказав  про  воду  А.  Ссит-Екзюпері.  До  води  потрібно  відноситись  так  само,  як   і   до   всіх   інших   продуктів   харчування,   пам’ятаючи    про   те,   що   це   один   з  важливіших   енергоносіїв,  а   після   кисню  -  друга   головна   складова   організму.   Не  дарма   кажуть,   що   вода  -  це   життя. 

Всі     обмінні     процеси,   доставку    харчових     речовин     і     видалення     продуктів  життєдіяльності   клітин   здійснює   рідинний   «конвеєр».   Живий   організм  -  це  свого  роду   кристал   з   рідини.  Розвиток   і   здоров'я  всього  живого  повністю  залежить  від  якості   роботи  цього  рідинного  «конвеєру»,  від  його  структури,  чистоти,  текучості  і  біологічної   активності   води   як   основного   джерела  енергії.  Чистої  природної  води  на   нашій   Землі   практично   вже  немає  більше  як  20  років,  як  стверджує  Всесвітня  організація    охорони    здоров'я,   а   в   індустріальних    районах    в    неочищеній   воді  небезпечно   прати   білизну.  Навіть   води  Байкалу - самого  чистого   джерела  здорової  води  -  через   хижацькі   забудови   навколо   озера   підвергнути   забрудненню. 

  Взяти,  наприклад,   якість   води,  що   впливає   на   наше   здоров'я.   Виявляється,   від  того,   що   ми   п’ємо,   залежить   не   тільки   наше   здоров'я,  але   і   генотип   людської  популяції.  Не   потрібно   нікого  вбивати,  а  просто  пити  воду,  яка  тече  з  крану.  При  використанні   такої   води,  в   тому   числі   і   кип’яченої,  утворюється  похідне  хлору - діоксин,   який    поступово     накопичуючись    в    організмі,  як    раз    руйнує    імунну,  ендокринну,   репродуктивну    та    інші    функції,  не    кажучи    вже   про   те,   що    ми  п’ємо    іржаву    воду.

  Спогади   про   воду   та   її   важливості   для   внутрішнього   стану   людини  пов’язано  з  наступними   обставинами.  Річ   у   тому,  що  наш  організм,  якщо  розглядати  його  в  цілому,   складається    з    двох    складових:   органи,   що     займаються      специфічною  діяльністю,   чи     то     шлунок,   серце,   мозок     та     ін.,    та    з’єднувальні     тканини.  З’єднувальна   тканина  представлена  рідинною частиною (кров,  лімфа,  поміжтканинна,  внутрішньо порожнинна,      спинномозкова        рідина),       желеподібній      (кришталик,  склоподібне  тіло  ока,  суглоби),  волокнистої (тканина  м’язів)  і  твердої (кости,  хрящі).  Волокнисті     з’єднувальні     тканини     пронизують     все     тіло     і     містять    в    собі  поміжклітинну      речовину   -   ретикулярну      мезенхіму,   що      є      самою     великою  фільтраційною   системою,  що   вбирає   в   себе   всі   відпрацьовані  клітинами  сполуки  і   з   допомогою    лімфи    доставляє   їх   у    головний    центр  -  печінку.   З’єднувальна  структура   займає   більше  80%  загальної   маси  тіла,  а   в  мозку - більше  90%,  і  саме  тут,   а   це     ще   і   епітеліальні    тканини,   що    вистилають     внутрішні     органи,   чи  кишковик    або    органи    секреції,   лежить    початок    будь-якої    патології.   На   жаль  офіційна   медицина   про   це   умовчує...   

  Природна   вода   являє  собою  хаотичне  скупчення  молекул,  і  для  того,  що  би  вона  почала  працювати  в  організмі,  їй   необхідно  надати  структуровану  форму,  матрицю,  що  нагадує  формулу  льоду.  Тільки  така  вода  є  носієм  енергії.  Наш  організм  на  2/3  складається  з  води,  а  в  мозку  її  має  бути  до  90%.  Постійна  підтримка  внутрішньої  середи,   в   тому   числі    і    водної,  є    головною     умовою    життя,   порушення    якої  призводить    до   хвороб.

  Біологічна   інформація  -  «пам'ять»   води - утримується   в   кристалічних   структурах.  Виявляється,  в  природі   існує  близько  50  різновидностів  води,  які  можна  відрізнити  по  формі   кристалів:  сніжинка,  бурулька,  кулька   та   ін.   Найбільш   фізіологічна  для  організму  вода,  міститься   в   рослинній   їжі,  соках,  фруктах.  Тими  ж  властивостями  володіє   і   тала   вода. 

  Багато   хто   захоплюються   мінеральними   водами   незалежно   від  того,  чи  є  у  них  відповідні   хвороби,  чи   ні.  Мінеральні   води,  в  яких  містяться  як  неорганічні,  так  і  органічні    солі    з    лужною    або    кислою   реакцією,   біологічно   активні   речовини,  вуглекислий   газ,  проходячи   через   товщу   землі,  підживлюються  електромагнітними  та  іншими   полями,  тому   вони   мають   свої   показання   та   протипоказання.  В   ряді  випадків   мінеральні   води   допоможуть   вам   покращити  обмінні  процеси,  відновити  функцію  шлунко-кишкового   тракту   та   інше.  Разом   з   тим,  бездумне  використання  їх   може   погіршити   стан   здоров'я,   особливо   при   тривалому   застосуванні.

  На  відміну  від  західних   держав,  де  воду  озонують,  у  нас  хлорують,  що  шкідливо  для     здоров'я.    Хлор,    з’єднуючись    з    органікою,   створює     отруту,   свого     роду  різновидність    діоксину,   і   хоча   його   мало,   поступово   накопляючись,   він   сприяє  отруєнню   організму.  Окрім   цього,   хлор   викликає   корозію   труб,  і   в   додаток   до  всього  ми   п’ємо   іржаву  воду.  Крім  того,  в  воді  знаходиться  багато  солей  кальцію,  які   при   кип'ятінні   випадають   в   нерозчинний   осад (в  чайнику   створюється  накип  жовтого   кольору,  а  якщо  бурого,  туди   домішуються  ще  солі  заліза).  При  вживанні  кави,   чаю,  приготованих    на    такій    воді    ці   солі   потрапляють    до    організму    і  сприяють   його   зашлакованості  і,  відповідно,  різним   захворюванням:  атеросклерозу,  артрозу,   остеохондрозу,   каменям   в   нирках,   печінці   та   ін.    

  Багато  хто  вживають  тільки   кип’ячену   воду.  Але  виявляється,  що   при   кип'ятінні  шкідливість     хлору     лишень     збільшується,   він     переходить     в     тригалометан  - канцерогенна   речовина,  яка,  наприклад,  при  прийомі  ванни  всмоктується  всередину  через   обезжирену   з   допомогою   мила   та   шампуню   шкіру.   

  Що   ж   робити,  як    скоротити    навіть    малі    енергозатрати    на    переробку   води?  Потрібно   небагато   попрацювати,   і    корисна    вода    у    вас    буде.    

 

                                         ЯК   ОТРИМАТИ    КОРИСНУ   ВОДУ  

 

  Тала  вода  приготовляється   наступним   чином.  Воду   нагрівають   до   стадії  «білого  ключа»,  коли   вона   ще   не   кипить,  а  в  ній  відбувається  інтенсивна  дегазація.  Таку  воду   потрібно   зняти   з   вогню   і   під  струменем  холодної  води  швидко  охолодити,  чим    швидше,   тим    краще:  вона    вже    набула    структурованої    форми.   Але    щоб  підвищити   оздоровчий  та  лікувальний ефект,  її  необхідно  поставити  в  холодильник,  заморозити,   потім   розморозити   і   пити.  

  Але   це   ще    не    все.   В   воді   знаходиться   дейтерій,   домішки    металів,   хімічних  сполук. Дейтерію,  що   є   джерелом   ядерних   реакцій,  в   воді  небагато,  десь  близько  10 гр.  на 1 т  води.  Від  дейтерію  звільняються  наступним  чином.  Коли  вода  охолоне  до     температури    3,8 - 3,5 градуси   С,  на    стінках    лоточку,   де    знаходиться    вода  утворюються   коринки   льоду (це  точка   замерзання   дейтерію),  воду  потрібно  злити,  лід  викинути,  а   воду,  що   залишилася,  знову   заморозити  на  ¾ об’єму.  Як  правило,  вода   починає   замерзати    з    країв,  а   в   центрі    утворюється    калюжка,   в    якій    і  знаходяться    всі    домішки,  котрі    потрібно    злити.    Якщо   ви   прогляділи,  не  біда,  візьміть   кип’яток   і   маленькою   струминкою   лийте   по   центру.      

  Саме  таку   воду  п’ють  довгожителі   в    горах.  Таку  воду  п’ють  птахи,  що  долають  величезні   відстані.  В   ній   знаходяться   мінерали   у   формі  заряджених  колоїдів,  що  робить    їх    енергонасиченими. 

  Вода    обов’язково    має    бути    очищеною.  

  Очистити    воду   в   домашніх   умовах   можна   наступним   чином: 

  - на  1  л  звичайної   води   додайте   по  1-2 ч.   ложки    яблучного   оцту,   меду,   і   3-5  крапель  йоду.  Мікроби  не  тільки  не  зможуть  розмножуватись  в  такий  середі,  але  і  гинуть  через  декілька  хвилин;

  - в   воду   покладіть   невеликий  шматочок  кремнію - вода  стане  чистою  за  3-5  днів.  Нижній   шар   води   вживати   не   можна;  

  - вода,  навіть  з  болота,  в  яку  положили  листя  горобини,  за  3  години  стає  чистою;

  - 1  ч.  ложка   перекисі   водню  на  1  л  зробить  воду  не  тільки  обеззараженою,  але  і  збагаченою   атомарним   киснем;

  - шкаралупа   (без   плівочки)   від   2-3   яєць   на   3-5   л    води   зробить   її   не   тільки  чистою,  але   і   насиченою   іонами   кальцію.   

  Існує  дуже  простий  народний  спосіб  визначення:  можна  чи  не  можна  пити  воду  з  природної   водойми:  потрібно  плюнути   у   воду,  і,  якщо  плювок  розійшовся,  можна  сміливо   пити   воду,  якщо   залишився   у   вигляді   суцільної   плями  -  тримайтеся  від  неї   подалі.

  Вода,    щоб    почала     працювати,   має     стати     електролітом,    як     кров,    плазма,  міжтканинна,  внутрішньо суглобна   рідина,  тобто   тим,  без   чого  наше  життя  було  б  неможливим.  Адже  цей   рідинний  «конвеєр»  має  в  своєї  основі  концентрацію  солей  0,9%,  що   і   називають   ізотонічним,   або   фізіологічним   розчином.  Така   рідина  і  є  тою середою,  яка  відкриває  мембрани   клітин,  несучі   із   собою   необхідні   речовини   і    воду,   і     забирає     з     них     шлаки.   Для     запобігання     зневоднення    необхідна  концентрація   солі   в   10   раз   менша,  тобто,  достатньо  1 гр.  солі  на  1  л.  води,  щоб  не   тільки   нагодувати   клітину   водою,   промити   її,  але   і   забрати  надлишки  солей  з   організму. 

 

                                       ЗНАЧЕННЯ    ВОДИ    ДЛЯ    ОРГАНІЗМУ  

 

  Літні  люди,  вірогідно   підтвердять,  що   їм   взагалі   не   хочеться  пити.   Хіба  можна  це  розглядати   як   нормальний  стан   організму?  Виявляється  - ні,  в  такому  організмі  вже  виникло   багато   проблем   через   нестачу   води   в   клітинах.  В  деяких  випадках  лікарі    кажуть:   пийте    більше    води,   не    розділяючи    яку:   у   вигляді   чаю,   кави,  газованих   напоїв,  пива   і  т. д.  Такими   порадами   лікарі   роблять   хворому   медвежу  послугу.  Такий  підхід  відображає  незнання  фізіологічних  процесів,  що  відбуваються  в    організмі.   В    цьому    не    провина     лікарів,   які    просто    бездумно    виконують  рекомендації  академічних  шкіл,  що  диктують  правила  поведінки  людей,  виходячи  із  свого    світу    вузькопрофільного    спеціаліста,   що    вже   робить   неповноцінними   їх  рекомендації.    

  Вчені    завжди    стверджували,   що    енергію    організму    постачає   їжа   за   рахунок  створення   аденозинтрифосфорної   кислоти (АТФ),  а  воду  взагалі  не  брали  до  уваги.  Виявляється   ні,   якраз     вода    виробляє    енергію,    примушуючи    працювати    іонні    білкові   «насоси»   клітинних   мембран,  як   в    турбінах      електростанцій,    сприяючи  проштовхуванню  до  клітини   їжі  та   натрію   і   видаленню  із  неї   калію   і   продуктів  обміну.  В   насиченому   водою   організмі   кров   звичайно   має   близько   94%  води,  а  ідеальний    зміст   води   всередині   клітини   має   бути   в   межах   75%.   Дякуючи   цій  різниці   і   створюється   осмотичний  тиск,  що   дозволяє   воді   проникати   у   клітини.

  Вода  приводить  в  дію  натрієве-калієві  «насоси»,  виробляючи  тим  самим  необхідну  для     нормальної    роботи    клітин    енергію,   яка     є     пусковим     механізмом      для   зовні - і  внутрішньоклітинного      обміну.    Саме     підтримування      кислотно-лужного   балансу,  яке  має   бути   в   межах  7,4,  характеризує   нейтральний    стан   між   кислою   та   лужною   середою   організму. 

  Чим    більше    клітина    обезводнена,   тим   більше   вона   залежить   від   енергії,   що  створюється   від   прийому   їжі,   що   сприяє   накопиченню  жиру,  а  енергію  організм  отримує   від   витрат   білку   та   крохмалів.  Чи   не   це   є   причиною  тучності  людей?

  Хоча  організм   володіє   досить  великими  резервними  можливостями,  що  стосується  води,  то  порівняно   її   небагато   і   вистачає   в    середньому   не   більше  як  на  3  дні.  В  нормі   її   має   бути  2/3  від   ваги   тіла.  Доведено,  наприклад,  що   в   літньому  віці  втрата   води   складає    навіть   до   3-6   літрів.   Разом   з   тим   відомо,   що   нормально  виконувати   свої   функції   в   розчинах   з   підвищеною   в’язкістю   клітина   не   може.  

 

  Депресія,     синдром      хронічної      втоми,    головна     біль     і     практично    будь-які  функціональні    і    патологічні     зміни    в    організмі    починаються    з    обезводнення,  недостачі     води,   яка    є    пусковим     механізмом     для    будь-яких    біохімічних    та  енергетичних     реакцій.